Neemcontactop)

Veelgestelde vragen

)Voor installateurs
)Hoelang duurt de de installatie van de Blackbird?
De installatie kan in 4 - 8 uur worden uitgevoerd, afhankelijk van de situatie.
)Wat zijn de specificaties van de Blackbird?
Alle specificaties vind je hier op de productpagina.
)Is er specifieke expertise nodig om de installatie van de Blackbird uit te kunnen voeren?
Buiten de basis-installatievaardigheden, in principe niet. De Blackbird is namelijk een monoblock opstelling die niet voorzien is van F-gassen, maar het natuurlijk koudemiddel R290 (propaan). De monoblock opstelling is reeds gevuld en afgeperst, waardoor elke installateur de Blackbird eenvoudig installeert. Een handige huiseigenaar zal de installatie van de warmtepomp in de toekomst ook zelf kunnen uitvoeren.
)Voorwaarden
)Wanneer is mijn woning geschikt voor de Blackbird warmtepomp?
Over het algemeen geldt dat een huis voor een warmtepomp goed geïsoleerd moet zijn.
Warmtepompsystemen werken in de ideale situatie met een lage temperatuur verwarmingssysteem, dit zijn vloer- of wandverwarmingssystemen. Het voordeel hiervan is dat ze met lage aanvoertemperaturen (+/- 35 graden) kunnen werken. Traditionele radiatoren hebben aanvoertemperaturen van minstens 50 graden nodig. Dit is echter geen probleem, want de Blackbird biedt een aanvoertemperatuur tot wel 60 graden. Zelf testen of je verwarmingssysteem geschikt is? Verwarm een week lang op 50 graden, bij een buitentemperatuur tussen de 4 en 10 graden. Ontdek of het dan binnen aangenaam warm blijft, dan is je warmtepomp geschikt.
)Hoeveel ruimte is er binnen en buiten mijn woning nodig om de Blackbird te plaatsen?
De Blackbird is een monoblock opstelling, met een compacte binnenunit. De afmetingen van de binnenunit zijn ongeveer 50x40x15cm (lxbxh), dus die ruimte heb je binnen zeker nodig. Buiten is de Blackbird geschikt voor plat-dakmontage. De buitenunit heeft een afmeting van 137x85x52cm (lxbxh). Rondom deze buitenunit adviseren we een minimale vrije ruimte van 40 cm aan de lange zijden en 10 cm aan de korte zijden.
)Kan de Blackbird worden aangesloten op elk soort CV-ketel?
De Blackbird werkt inderdaad met elke cv-ketel. Ook wanneer je een oudere variant hebt.
)Garantie
)Welke garantie zit er op de Blackbird?
Wij leveren een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar op de warmtepomp en gerelateerde onderdelen.
)Wat kan ik doen als mijn Blackbird niet naar behoren werkt?
Dan kun je contact opnemen met de installateur. Die voert dan op afstand al een eerste analyse uit, om zo snel tot een passende oplossing te komen.
)Subsidie
)Hoe doe ik een subsidieaanvraag voor de warmtepomp?
De subsidieaanvraag kan worden ingediend op de website van het RVO.
)Waar staat de Blackbird in de ISDE lijst voor warmtepompen?
Op dit moment is de registratie in aanvraag. Wanneer de meldcode definitief is zullen we deze hier direct bekend maken.
)Hoeveel subsidie ontvang ik voor de Blackbird?
Voor de Blackbird ontvang je € 3.150,-* op je rekening terug.
* Afhankelijk van de definitieve goedkeuring.
)Product
)Hoe werkt de Blackbird?
Kort gezegd onttrekt de Blackbird energie uit de buitenlucht en zet dit met een hoog rendement om in bruikbare energie, voor het verwarmen of koelen van je woning. Hoe dit precies gaat? De warmtepomp is een monoblock uitvoering waarbij alle koudemiddel-componenten in de buitenunit zitten. De warmte uit de buitenlucht wordt omgezet in die buitenunit. Via de condensor wordt die warmte vervolgens afgegeven via cv-leiding naar de binnenunit. De binnenunit geeft de warmte dan af aan je verwarmingssysteem, zoals je radiator of vloerverwarming. Zo wordt je woning dus verwarmd met warmte van buiten, een duurzame energiebron die onuitputtelijk is.
)Hoeveel kan ik besparen met de Blackbird?
Hoeveel er bespaard kan worden is per woning en huishouden verschillend, afhankelijk van bijvoorbeeld de isolatie, je energiecontract en het huidige gasverbruik. Maar een gemiddeld huishouden bespaart met de Blackbird per jaar zo’n 70% op het gasverbruik.
)Maakt de Blackbird geluid?
Met een geluid van 51dB is de Blackbird nagenoeg stil.
)Blackbird is een hybride warmtepomp. Wat houdt dat in?
Hybride wil zeggen dat de warmtepomp samenwerkt met je cv-ketel. De Blackbird verwarmt je huis, en het verwarmen van het tapwater wordt gedaan door je cv-ketel. Wanneer het toch nodig mocht zijn, kan de Blackbird gedeeltelijk of geheel terugvallen op je cv-ketel voor het verwarmen van je woning. Mocht je in de toekomst volledig van het gas af willen, hoef je alleen nog een boilervat te plaatsen voor de voorziening van tapwater.